Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

KYRIE ELEISON... ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Η πομπή των απολυμένων της ΑΓΕΤ- ΗΡΑΚΛΗΣ εισήλθε στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ αργά, σε πλήρη ανάπτυξη, υπό τον ήχο τυμπάνων και εκατοντάδων σφυριχτρών έκανε τον κύκλο και σταμάτησε μπροστά στην είσοδο του κτηρίου της Ραδιοφωνίας. Εικόνα που θύμιζε λειτανεία των παθών ( που ήταν έτσι κι αλλιώς ) ή ακολουθία κάποιου αρχαίου Μυστηρίου.
Εμείς από την πλευρά μας ως Χορωδία της ΕΡΤ, ευρισκόμενοι ήδη επάνω στην σκηνή, είχαμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα πρόσφατου και παλαιότερου ρεπερτορίου με έργα Mozart, Verdi, Θεοδωράκη και Χατζηδάκι.
Μετά το καλοσώρισμα, ως εναρκτήριο έργο είχαμε προγραμματίσει το "Kyrie" του W.A. Mozart σε D ελλάσονα, Κ341/368α. Από τις πρώτες κιόλας νότες καταλάβαμε όλοι πόσο αταίριαστη για την δεδομένη στιγμή ήταν η επιλογή μας, καθώς απο τις πρώτες ατάκες του έργου μια δεύτερη χορωδία απαντούσε στα δικά μας"Kyrie"... δίκιο είναι... "Kyrie" το δίκιο του εργάτη.
Δεν συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας, παρότι ακολουθούσε το "εμβατήριο για λεηλασίες" του Μάνου Χατζηδάκι απο τον "Κύκλο με την κιμωλία" του Μπ. Μπρεχτ...      
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: